Gris cu lapte si sirop de zahar ars

de Oana in Mancare copii, 27 Apr 2009 | 33648 vizualizari

 

Desertul copilariei noastre! Chiar nu mai facusem de mult, iar copiilor le-a placut foarte tare! Se prepara in maxim 10 minute!

 

INGREDIENTE

  • jumatate de litru de lapte
  • 2 linguri de zahar
  • gris
  • 3 linguri cu zahar pentru ars
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu lapte si sirop de zahar ars:

Am pus la fiert jumatate de litru de lapte cu 2 linguri de zahar, cand a inceput sa faca bulbuci am pus grisul in ploaie si am amestecat in continuu cu un tel. Amestecul trebuie sa fie foarte lichid! In curand se ingroasa si mai lasam putin pe foc. Am tinut craticioara deasupra flacarii, amestecand mereu sa nu se lipeasca.

Am pus grisul in boluri si l-am lasat sa se odihneasca putin. Separat, intr-un ibric, am pus 3 linguri de zahar brun si 2 linguri cu apa si am lasat pe foc pana s-a caramelizat zaharul. Am mai adaugat apoi cateva linguri de apa, sa fie sirop suficient.

L-am turnat apoi peste grisul cu lapte si l-am lasat putin la racit.

Eu nu am avut rabdare si l-am mancat fierbinte

PS: Pentru baietelul cel mic nu am pus sirop de zahar ars deasupra (are aproape 10 luni).

Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte si sirop de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gris cu lapte-Desertul copilariei